VIKAN PROFESSIONAL HIGIÉNIAI RENDSZER

A Vikan Higiéniai Rendszere a világon az egyik legszélesebb körű kézi tisztító eszközrendszer. Több mint 100 különböző tisztító eszközt tartalmaz. Kialakításuk során fontos szempont volt, hogy a termékek megfeleljenek az élelmiszeripar és hasonló szektorok speciális tisztítási igényeinek, a higiéniával szemben támasztott magas elvárásoknak. A legtöbb eszköz autoklávozható (sterilizálás 100 Celsuis felett) és FDA minősítésű anyagokból készült.

Magas minőség és ergonómiai követelmények
Minden kefe polipropilénből készül, valamint a kefék sörtéjét rozsdamentes acél kapoccsal rögzítik. A kefe házában a sörték lyukátmérőjét gondosan a sörték kötegének méretéhez igazítják. Folyamatosan ellenőrzik a sörték minőségét, hogy a legmagasabb minőségi színvonalat érjék el.

Valódi minőség tesztek
A termékek hosszú élettartalommal és magas használati értékkel bírnak, ehhez a termékek kontrollált vandalizmushoz hasonlítható, valódi minőség teszten esnek át. A lapátot például, egy olyan speciális gépben tesztelik, amely a lapát nyelét nagy erővel oda-vissza hajtja.

Színkódolt tisztasági zónák
A megfelelő takarítási rutin nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy teljesíteni lehessen a magas higiéniai követelményeket. Valójában a takarítás a HACCP rendszerének mindig is az egyik kritikus ellenőrzési pontja. Az egyik legfontosabb érv emellett éppen a keresztfertőzések megelőzése. A termelési helyiségek olyan zónákra történő vizuális felosztása, amelyek mindengyike saját színnel rendelkezik, minimálisra csökkentheti a keresztfertőzések veszélyét. Hiszen nem helyes ugyanazzal a kefével tisztítani a munkafelületet, amellyel korábban éppen a padlót súrolták.

Teljeskörűen színkódolt tisztító eszközök
A teljeskörűen színkódolt tisztító eszközök minimálisra csökkentik a keresztfertőzés veszélyét és elősegítik, hogy a dolgozók megértsék a vállalat takarítási célkitűzéseit, hiszen elősegítik a helyes higiéniai magatartást.